Мой Киев - �нтернет-журнал «Мой Киев»

В Апеляційному суді Києва скарги щодо фігурантів «справи Корбана» розподіляються на одних і тих сами

11.0111 січня Апеляційний суд міста Києва відклав розгляд скарги захисту Михайла Кошляка, затриманого у справі голови політради УКРОПу Геннадія Корбана, на рішення Дніпровського районного суду столиці про продовження йому терміну арешту до 27 січня. Засідання продовжиться 15 січня, об 11.00, повідомив суддя Валерій Лашевич. За його словами, таке рішення було винесене у зв'язку з тим, що до суду не надійшли матеріали провадження, а сам Михайло Кошляк був відсутній на засіданні: не маючи матеріалів справи, суд не зміг вирішити питання його доставки.

Скаргу захисту Михайла Кошляка розглядає колегія суддів у складі Валерія Лашевича, Дениса Масенка та Віктора Глиняного. Ці ж судді розглядають також апеляцію на тримання під вартою лідера УКРОПу Геннадія Корбана. 

Адвокат Михайла Кошляка Андрій Смирнов зазначив, що сторона захисту не бачить підстав для відкладення засідання, адже захисники не заперечували проти розгляду справи за відсутності підозрюваного. Крім того, адвокати вважають, що такий крок є спробою затягування розгляду їхньої скарги. «Мій підзахисний не був доставлений до зали суду, що унеможливило розгляд апеляційної скарги сторони захисту», – заявив правозахисник.

Андрій Смирнов наголосив, що розцінює обвинувачення, які інкримінуються Михайлові Кошляку, як упереджені, а саму справу вважає замовною. «Є мій підзахисний, і є певний склад злочину, інкримінований йому органами досудового розслідування. Згідно з матеріалами кримінального провадження, певна кількість осіб (які в ньому фігурують) не встановлена», – зазначив адвокат. Таким чином, за його словами, немає жодного доказу щодо причетності Михайла Кошляка до здійснення інкримінованих йому правопорушень, адже особи тих, хто ці порушення безпосередньо скоював, не встановлені. 

Нагадаємо, 30 грудня суддя Дніпровського районного суду міста Києва Микола Чаус задовольнив клопотання прокуратури про продовження терміну арешту Михайлові Кошляку до 27 січня, незважаючи на те, що попередній термін арешту закінчився ще до початку розгляду відповідного клопотання, а адвокатам так і не була надана можливість висловити позицію захисту. Раніше цей же суддя виніс рішення про арешт Геннадія Корбана. 

Щодо колегії суддів Апеляційного суду, то, за повідомленнями ЗМІ, суддя Денис Масенко раніше був переведений до Києва з Луганська, а його кандидатура для розгляду «справи Корбана» погоджена з Адміністрацією Президента. Крім того, суддя Віктор Глиняний є батьком прокурора міської прокуратури Києва, який опікується апеляційними справами.




Рейтинг 0.0 из 5. Голосов: 0